La campanya de sensibilització de Càritas Andorrana #sommespoble torna a ser presencial

Es durà a terme a 20 escoles dels tres sistemes educatius

  • La campanya proposa diferents actuacions adreçades als centres educatius per tal d’animar als més joves a conèixer Càritas i solidaritzar-se amb les persones i famílies més desfavorides
  • També es vol sensibilitzar en la importància de fer projectes que s’alineïn amb la sostenibilitat i el medi ambient

Andorra la Vella, 24 de novembre del 2021. Enguany la campanya de sensibilització de Càritas Andorrana torna a ser presencial ja que l’any passat es va haver de fer online, a causa de la pandèmia. L’objectiu és sensibilitzar els més joves sobre quina és la situació actual de persones en situació de precarietat a Andorra i com poden solidaritzar-se i ajudar- les. Per a assolir aquest objectiu, aquesta campanya proposa diferents actuacions tal com són xerrades de Càritas a les escoles, visites dels nens al Banc d’Aliments de Càritas i les recollides d’aliments i productes de primera necessitat. A més, també es vol conscienciar als infants i joves de com poden ajudar a les persones i a la vegada afavorir el medi ambient i la sostenibilitat tot aplicant principis d’economia circular com són el consum responsable, la reutilització i el reciclatge.

Seguint el lema #sommespoble aquest any la campanya també té molt sentit perquè encara hi ha gent afectada per la pandèmia. Tal com diu el President de Càritas Andorrana, Amadeu Rocamora “L’any passat Càritas Andorrana va ajudar a 2.259 persones a través dels programes d’atenció primària, suport, transeünts, Banc d’Aliments, rober i voluntariat. Vam arribar a moltes persones per això són tant importants aquestes campanyes de sensibilització”. Així doncs, la intenció és seguir promovent la solidaritat entre els infants i els joves per conscienciar-los de la importància de la responsabilitat col·lectiva per així desenvolupar una societat més humana i justa que cuidi i atengui les necessitats dels més vulnerables.

La campanya de sensibilització ja s’està duent a terme i hi participaren 20 escoles dels tres sistemes educatius, tal com són: l’Escola Andorrana de Maternal i de primera ensenyança de Canillo, l’École primaire de Canillo, l’Escola Andorrana maternal i de primera ensenyança del Pas de la Casa, l’Escola Andorrana Maternal i de primera ensenyança d’Encamp, l’Escola Andorrana de segona ensenyança d’Encamp, l’Escola Andorrana Maternal i de primera ensenyança d’Ordino, l’Escola Andorrana de segona ensenyança d’Ordino, l’Agora International School of Andorra, l’Escola Andorrana de Batxillerat, l’Escola Andorrana

Maternal i de primera ensenyança d’Andorra la Vella, l’Escola Andorrana de segona ensenyança d’Andorra la Vella, el Instituto Español María Moliner, el Col·legi Sant Ermengol, el Col·legi Mare Janer, el Col·legi espanyol María Moliner, el Col·legi Sagrada família, l’Escola Andorrana Maternal i de primera ensenyança de Sant Julià de Lòria, l’Escola Andorrana Maternal i de primera ensenyança d’Escaldes-Engordany, la  Universitat d’Andorra i la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell. A més de les xerrades a les escoles també es farà la campanya de recollida d’aliments a la Residència Clara Rabassa i al Crèdit Andorrà.

En les xerrades de sensibilització es fa especial atenció a l’aportació de Càritas al Medi Ambient, a través del projecte del Banc d’Aliments i del Rober. D’aquesta manera es consciencia als infants de projectes d’economia circular, que volen allargar la vida dels productes amb l’objectiu d’ajudar a les famílies que estan en situació de necessitat. Pel que fa al Banc d’Aliments, Càritas Andorrana aprofita els excedents alimentaris que estan en condicions òptimes pel consum, fomentant així la reutilització, i repartint-los entre aquelles persones que els necessiten. A més, també promou la lluita contra el malbaratament alimentari i fa pedagogia de bons hàbits a la societat. Pel que fa al Rober aquest té la finalitat de contribuir a la millora del medi ambient mitjançant la recollida selectiva, la revalorització del material tèxtil i la seva reutilització per a donar un segon us a la roba que així podran fer servir persones en situacions de precarietat.

Per a més informació:
Pampliega & Associats. Tel. 759 044.