Presentació del nou servei d’Atenció Psicològica Telefònica

Aquest servei emmarcat en el programa Suport vol promoure i millorar la qualitat de vida de les persones a través del suport psicològic.

El nou servei d’atenció psicològica telefònica de Caritas Andorrana emmarcat en el programa Suport, està dirigit a aquelles persones que viuen moments de crisis emocionals i no poden comptar amb cap altre recurs que respongui a la seva necessitat. El servei consisteix en facilitar i agilitzar l’accés a un professional de la salut mental per tractar problemes psicològics.

Les persones interessades poden posar-se en contacte trucant al telèfon gratuït 66 10 70, però també hi ha la possibilitat de fer-ho a través dels diferents canals de Càritas com són el correu electrònic o per whatsapp al mateix número  66 10 70. L’horari d’atenció és de dilluns a divendres de 9 a 17 hores.Una vegada es posin en contacte el  primer que es farà és una valoració de quina és l’orientació específica per a cada persona. En alguns casos, només caldrà suport psicològic puntual en d’altres, en canvi, es tractarà d’un seguiment psicològic. També es podrà derivar la persona a un servei especialitzat com ara als treballadors socials o bé als srveis especialitzats, sempre i quan la persona hi estigui d’acord.

El programa Suport té com objectiu promoure i millorar la qualitat de vida de les persones a través del suport psicològic o jurídic. Abans de la pandèmia l’atenció es centrava en oferir un acompanyament en situacions de separacions, dols, malalties o d’altres. Amb l’arribada de la pandèmia, el confinament i l’adopció de mesures de prevenció del contagi en els mesos posteriors, ha afectat a moltes persones que encara avui estan vivint episodis d’ansietat, depressió i d’altres malalties mentals derivades de la covid-19. Des de Càritas volem fer accessible l’accés al servei d’atenció mental professional i alhora donar més cobertura a aquella part de la població que està en situació de necessitat i que per diferents circumstàncies no busquen ajuda dels professionals